Bredbandsfrågor

IP-adresser?

Fråga: Hur många IP-adresser ingår i ett abonnemang? Svar: 1 st. IP-adress ingår. Behöver du av någon anledning fler IP-adresser? Kontakta oss för prisuppgift och kontroll på att det är tekniskt möjligt. I de flesta nät blir man till en början tilldelad en så kallad privat IP-adress (CG-NAT). Mediateknik erbjuder dock kostnadsfritt byte till publik IP-adress i de fall det är möjligt. I vissa nät blir man per automatik tilldelad en publik IP-adress från start.

Bredbandet är svajigt!

Ibland upplevs bredbandet svajigt. Allt som oftast beror detta på att en trådlös router inte fungerar optimalt. Kan också vara så enkelt att den inte blivit omstartad på länge. Så börja alltid med att starta om utrustningen genom att göra den strömlös en stund, oftast räcker det med 10-20 sekunder innan du återansluter strömmen. Var bara inte alltför snabb med att koppla tillbaka strömmen utan ta några djupa andetag, tänk på något trevligt och koppla sedan tillbaka strömkabeln! Vår tjänst, bre...

Driftstörning

Fungerar inte dina tjänster? Kolla först här om det är rapporterad någon driftstörning: https://mediateknik.net/driftinformation/ Är det inget rapporterat i ditt område? Prova då med att starta om din utrustning genom att göra allting strömlöst en liten stund. Detta hjälper mer än man kan tro! Med utrustning menar vi; fibermottagare/bostadsswitch, trådlös router, tv-box, telefoniadapter/telefonibox. Låt det vara strömlöst 10-20 sekunder innan du återansluter till elen.

Testa din uppkoppling

Testa gärna ditt bredband via vår egna server på Speedtest. https://www.speedtest.net/server/mediateknik