Bredbandet är svajigt!

Ibland upplevs bredbandet svajigt. Allt som oftast beror detta på att en trådlös router inte fungerar optimalt. Kan också vara så enkelt att den inte blivit omstartad på länge.

Så börja alltid med att starta om utrustningen genom att göra den strömlös en stund, oftast räcker det med 10-20 sekunder innan du återansluter strömmen. Var bara inte alltför snabb med att koppla tillbaka strömmen utan ta några djupa andetag, tänk på något trevligt och koppla sedan tillbaka strömkabeln!

Vår tjänst, bredbandet, levereras fram till och med uttaget/fiberswitchen. Har du en egen trådlös router är det ingen utrustning vi ansvarar för eller kan felsöka. Därför är det också bra att prova anslutningen helt utan trådlös router.
Detta gör du genom att koppla ur routern och helst gör den strömlös. Koppla sedan in en dator med nätverkskabel direkt in i fibermottagaren eller uttaget i väggen, detta är olika i olika stadsnät. Ring oss om du är osäker.

Fungerar bredbandet bra med dator direktkopplad? Då är det mest troligt din router som är problemet.

Tips kan då vara att se så du har rätt mjukvara installerad. Har den några år på nacken? Då kanske det helt enkelt är dags för en ny produkt. Vi har flertalet olika modeller till salu. Klicka in här för att välja rätt stadsnät och sedan klicka dig vidare till routers: https://mediateknik.mediateknik.net/

Vill du ha en router på abonnemang där vi tar hand om supporten även för hårdvaran? Inga problem! Kontakta oss så hjälper vi dig. För endast 80 kr/mån hyr du en kvalitetsrouter ifrån oss där du endast behöver koppla in sladdarna, koppla upp dina enheter - sen tar vi hand om resten.